Persoonlijke ontwikkeling door bewegen. Wat is anders?

 

DIMITRI!COACHING zet bewegen in als katalysator voor uw persoonlijke ontwikkeling.

- Het vormt een unieke combinatie van coaching en bewegen en levert vitaliteit op;

- Met specifieke kennis van sportbegeleiding door trainersachtergrond in de atletiek;

- Met kennis van en ervaring met managementposities in het bedrijfsleven.


Duurzame begeleiding

 

De begeleiding wordt zo vormgegeven dat een goede balans tussen werk en privé ontstaat of behouden blijft.
Bewegen krijgt vorm door wandelen, golfen of joggen in de natuur. Bewegen wordt ingezet om vitaal te blijven zonder druk om te presteren. Het wandelen, joggen of golfen gebeurt individueel.

 

Een handvat die DIMITR!COACHING gebruikt voor de duurzame begeleiding is de wijsheid van de drie R’en: Rust, Regelmaat en Reinheid. Verderop wordt hier kort uitleg over gegeven.

 

WAT KUNT U VERWACHTEN BIJ COACHING NA BEMIDDELING?

- Een intakegesprek binnen twee maanden na de start in de nieuwe baan. Ontdekken en reflecteren op de eerste ervaringen.

   Na reflectie beelden bijstellen en doorpakken.
- In totaal worden drie coachgesprekken gevoerd, inclusief het intakegesprek.

- De periode waarin de coachgesprekken plaatsvinden is ca. 4 maanden.

- Een coachgesprek duurt maximaal anderhalf uur. Bij de inzet van golf kan de duur van een coachgesprek afwijken.

- U formuleert de leervragen. Ze geven richting aan de inhoud van de gesprekken.

- De coachgesprekken zijn gericht op de nieuwe werkomgeving. U brengt concrete werkervaringen in en formuleert de vraag of

   vragen (schriftelijk of mondeling) die de werksituaties oproepen.

 

- De coach fungeert tijdens de gesprekken als klankbord. De coach prikkelt, biedt andere perspectieven aan en bevordert het

   reflecterend vermogen van U.

- U schrijft na elke bijeenkomst een reflectieverslag.

- U houdt een logboek bij tijdens het coachtraject.

 

- De coach ondersteunt het leerproces met relevante literatuur.

- Indien nodig doet U zelfstandig oefeningen tussen de coachgesprekken.

- Indien nodig neemt U opdrachten mee om zelfstandig thuis en/of op het werk uit te voeren.

- Aan het eind van het traject bespreken U en de coach de resultaten en wordt de samenwerking geëvalueerd.

  

WAT KUNT U VERWACHTEN BIJ COACHING BIJ EEN PROBLEEM, VRAAG OF DILEMMA?

- Een intakegesprek binnen 2 weken.
- Gemiddeld vinden de coachgesprekken eenmaal per twee tot drie weken plaats.

- Het aantal bijeenkomsten varieert van vijf tot twaalf coachgesprekken, exclusief het intakegesprek.

- Een coachgesprek duurt maximaal anderhalf uur. Bij de inzet van golf kan de duur van een coachgesprek afwijken.

- U formuleert de leervragen. Ze geven richting aan de inhoud van de gesprekken.

- De coachgesprekken zijn gericht op uw vragen/dilemma's. U brengt concrete werkervaringen in en formuleert de vraag of vragen

   (schriftelijk of mondeling) die de werksituaties oproepen.

 

- De coach fungeert tijdens de gesprekken als klankbord. De coach prikkelt, biedt andere perspectieven aan en bevordert het

   reflecterend vermogen van U.

- U schrijft na elke bijeenkomst een reflectieverslag.

- U houdt een logboek bij tijdens het coachtraject.

 

- De coach ondersteunt het leerproces met relevante literatuur.

- Indien nodig doet U zelfstandig oefeningen tussen de coachgesprekken.

- Indien nodig neemt U opdrachten mee om zelfstandig thuis en/of op het werk uit te voeren.

- Aan het eind van het traject bespreken U en de coach de resultaten en wordt de samenwerking geëvalueerd.


DE DRIE R'en

De drie R’en kennen we uit grootmoeders tijd of uit de kraamtijd. Baby’s hebben rustregelmaat en reinheid nodig om zich te ontwikkelen. Het is natuurlijk gek als het alleen voor baby’s en kleine kinderen zou helpen. Volwassenen hebben hier ook baat bij.

 

Als we vermoeid raken en niet voldoende kunnen rusten raken we sneller geprikkeld. We zitten minder lekker in ons vel en zijn vatbaarder voor stress, overgewicht en allerlei lichamelijke, psychische en psychosomatische klachten. Het aanbrengen van kleine veranderingen in je dagelijkse routines, kan je helpen je vitaler te voelen en helpt je vervelende gezondheidsproblemen te voorkomen.

 

RUST

Iedereen heeft rust nodig. Rust heeft betrekking op de geest en het lichaam. Na inspanning is ontspanning nodig. Dat is voor iedereen anders, want het hangt onder andere af van de mate van de inspanning. En elke persoon heeft een andere herstelperiode. Het overslaan van rustperiodes zorgt er voor dat het lichaam niet voldoende hersteld. De balans is dan weg.

Rust heeft ook effect op de geest. Inspanningen door drukte in alle hectiek en alle indrukken die je op een dag opdoet, kunnen ervoor zorgen dat de batterij leeg raakt. Dan is rust, bijvoorbeeld in de vorm van slaap, nodig. Mentale rust is van belang om in balans te blijven en de opgedane indrukken te verwerken. Hollen en niet stilstaan, breekt ons mensen op. Het zou ons helpen als even niets doen net zo vanzelfsprekend wordt als alle andere verplichtingen die we doen, omdat het ‘moet’. Het helpt ons als we het als een vanzelfsprekendheid beschouwen om te ontspannen na inspanning. Door te rusten treedt simpelweg herstel in werking. Rusten kun je zien als een moment waarop je even niets doet, je bezig houdt met je hobby of even de natuur in loopt. Even weg van die druk, van het ‘moeten’. Juist dan helpt het om even gas terug te nemen.

 

 

REGELMAAT

Regelmaat betekent werken met het inbouwen van routines. Het hebben van structuur zoals op een vast tijdstip naar bed gaan, naar het werk gaan, sporten, e.d. Dit helpt je om gemakkelijker te komen tot een ontspannen manier van leven. Routines die je kunt inbouwen zijn wandelen, eten (ontbijt, lunch, avondeten), voldoende slaap, e.d.

Wanneer inspanning wordt afgewisseld door ontspanning, kan de vermoeidheid worden verminderd. De verhouding is maatgevend voor de mate waarin je je meer of minder vermoeid voelt. Met ingebouwde routines kun je de balans tussen inspanning en ontspanning herstellen. Dan zal de vermoeidheid ook afnemen.

 

REINHEID

Reinheid betekent dat je geregeld de gelegenheid neemt om jezelf te onderhouden. Door gezonde voeding en goede lichaamsbeweging zorg je ervoor dat je lichaam wordt ondersteund tijdens het noodzakelijke herstel van je lichaam. Natuurlijke voedingsmiddelen zoals groente, fruit, gezonde vetten en ook water helpen bij deze ondersteuning. Behalve de interne mens vraagt ook de ‘buitenkant’ om onderhoud. Denk aan bijvoorbeeld een goede verzorging van de huid door deze schoon te houden of uitdroging van de huid te voorkomen bij de wisseling van seizoenen.